Στο ΣτΕ εισέβαλαν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας»

Στο ΣτΕ εισέβαλαν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ντου» στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν χθες μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Περίπου 15 άτομα μπήκαν ανενόχλητα στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 47 και πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ των Μάριου Σεϊσίδη και Τάσου Θεοφίλου, που κρατούνται ο πρώτος για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιπποκράτους το 2006 και ο δεύτερος για ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank και τον φόνο ενός οδηγού ταξί στην Πάρο το 2012. Οπως προκύπτει από βίντεο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο κτίριο του ΣτΕ δίχως κανείς να τους παρεμποδίσει, πέταξαν φέιγ βολάν στο ισόγειο και αποχώρησαν. Με σύντομο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέφεραν ότι η «παρέμβαση» στο ΣτΕ έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση του DNA σε δίκες πολιτικών κρατουμένων.

O «Ρουβίκωνας» ξεκίνησε τη δράση του την 8η Μαρτίου 2015 πραγματοποιώντας κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και την 3η Απριλίου συγκέντρωση στο περιστύλιο της Βουλής. Οι «παρεμβάσεις» είχαν γίνει σε ένδειξη συμπαράστασης σε αναρχικούς απεργούς πείνας. Το διάστημα που ακολούθησε έως σήμερα, μέλη της ίδιας ομάδας πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις ή καταδρομικές επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες και προξενεία, γραφεία κομμάτων και ΜΜΕ, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κ.ά. Πρόσφατα προχώρησαν στην ίδρυση πολιτιστικού σωματείου, καταθέτοντας καταστατικό στο ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή