Αντιδράσεις για το νέο κτίριο στέγασης της Περιφέρειας

Αντιδράσεις για το νέο κτίριο στέγασης της Περιφέρειας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έντονη καταγγελία για την επιλογή αγοράς κτιρίου για τη στέγαση της Περιφέρειας Αττικής, με τίμημα 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας. «Η περιφερειακή αρχή με μεγάλη ευκολία προχωράει τις διαδικασίες αγοράς ενός πανάκριβου κτιρίου με αρκετά προβλήματα και ως προς τη θέση και ως προς την προσβασιμότητα», επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του συλλόγου (η πρόεδρος Βέτα Πανουτσάκου και ο γραμματέας Αλκης Ζαβερδινός), υπογραμμίζοντας πως υπήρχε μόνο μία προσφορά στη σχετική προκήρυξη, η οποία μάλιστα –σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου– δεν καλύπτει τους όρους του διαγωνισμού.

Στο Περιστέρι

Το προς αγορά κτίριο βρίσκεται στον Δήμο Περιστερίου, στην περιοχή Ροσινιόλ, επί της λεωφόρου Κηφισού 62-64, ενώ συνοδεύεται και από δύο οικόπεδα. Οπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου, τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται εκτός των περιγραμμάτων των από τη διακήρυξη οριζόμενων περιοχών, ενώ βρίσκονται σε θέση διαφορετική από όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», όπου ορίζεται ότι «έδρα της Περιφέρειας Αττικής είναι η Αθήνα». Σημειώνουν ακόμα πως η προσβασιμότητα στο κτίριο είναι προβληματική, αφού η απόστασή του από τον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια είναι οριακά εντός των προδιαγραφών (1.140 μέτρα), αλλά περιλαμβάνει τμήμα αδιάνοικτου δρόμου και εμπόδια στην κίνηση ΑμεΑ. Η Οικονομική Επιτροπή υπέδειξε ως πιο βολικό σταθμό εκείνον του Αγίου Αντωνίου, η απόσταση όμως από το κτίριο είναι 1.450 μέτρα (σύμφωνα με έκθεση του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ Γ. Σαρηγιάννη, την οποία επικαλείται ο σύλλογος), ενώ η 2η επιτροπή καταλληλότητας «βγάζει» την απόσταση 1.120 μ., αφού τη μετράει μέσα από παρτέρια και ακάλυπτους πολυκατοικιών. Ο σύλλογος θέτει το ερώτημα γιατί δεν μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να χρησιμοποιήσει δημόσια κτίρια, «την ώρα που αυτά ρημάζουν».

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής απαντάει πως με την απόφασή της μπαίνει τέλος στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς σήμερα η Περιφέρεια ξοδεύει 7,5 εκατ. τον χρόνο για «μισθώματα διάσπαρτων, ακατάλληλων, δυσλειτουργικών κτιρίων και υπηρεσιών». Ταυτόχρονα, σημειώνει πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τής έχει γνωστοποιήσει πως «εντός της περιοχής της Αθήνας δεν υπάρχει ακίνητο κοινωφελούς περιουσίας, το οποίο να έχει επιφάνεια 15.000 – 17.000 τ.μ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή