ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση

Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση

Ποινική δίωξη  για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ορισμένα σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν κατά των υπευθύνων καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ ( αστικές συγκοινωνίες) και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου.

Συνολικά η δίωξη αφορά σε δώδεκα άτομα για αδικήματα όπως υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβασης καθήκοντος και άλλα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της κυρίας Παπασπύρου, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν ενοχοποιητικά  στοιχεία.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που είχε προκληθεί από την παράνομη δράση των ελεγχόμενων οι ίδιοι  είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκησε έναν χρόνο.