«Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος δεν πολιτεύονται»

«Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος δεν πολιτεύονται»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξεία ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μέσω συνεργατών του, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος σχολιάζοντας τη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη με τον κ. Ιερώνυμο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την Εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, απάντησε χθες (Ρ/Σ Παραπολιτικά) «νομίζω ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει μια τεράστια αγωνία, θέλει να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ το δικό του με το μικροκομματικό του ακροατήριο και επειδή αυτό έχει στο μυαλό του, γι’ αυτό λέει όσα λέει. Η ελληνική κοινωνία και ο λαός γνωρίζουν από πρώτο χέρι και δεν έχουν ανάγκη ούτε τον κ. Σκουρλέτη ούτε κάποιον άλλο να τους εξηγήσει ποιος ήταν, ποιος είναι και ποιος θα είναι ο ρόλος της Εκκλησίας ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει το έθνος». Και σε άλλο σημείο, ο κ. Κονιδάρης ανέφερε πως «η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος δεν πολιτεύεται, κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου δεν είναι υποστηρικτική προς οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και μόνο, και φυσικά το εθνικό συμφέρον οφείλουν να το εξυπηρετούν, και θέλω να πιστεύω ότι το εξυπηρετούν, όλες οι ηγεσίες του τόπου. Το εθνικό συμφέρον είναι που πρέπει να ενώνει όλους τους Ελληνες. Εάν κάποιοι θέλουν να αναγιγνώσκουν τις δηλώσεις μέσα από το δικό τους ιδεοληπτικό, εμμονικό πρίσμα και να βγάζουν συμπεράσματα για να αναπαράγουν τον δικό τους μικρόκοσμο είναι φυσικά δικαίωμά τους, αλλά να γνωρίζουν καλά ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται, και ότι κάθε Ελληνας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τι είναι η Εκκλησία γι’ αυτούς, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή