ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντονη ανησυχία δικαστών ΣτΕ μετά την «εισβολή»

entoni-anisychia-dikaston-ste-meta-tin-eisvoli-2187351

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την παράλειψη της Πολιτείας να παρέχει επαρκή φύλαξη στο κτίριο όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και για τη μη καταδίκη της επίθεσης που έγινε από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Οι δικαστές του ΣτΕ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εκφράζουν «την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη επαρκής φύλαξη του κτιρίου του δικαστηρίου, αλλά και την απογοήτευσή τους για την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση που να αποδοκιμάζει τις ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι πιθανόν να αποτελέσουν προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε ένα θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη».

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, περίπου 15 άτομα μπήκαν ανενόχλητα στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου 47, και πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ των Μάριου Σεϊσίδη και Τάσου Θεοφίλου. Ο πρώτος κρατείται για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιπποκράτους το 2006 και ο δεύτερος για ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank και τον φόνο ενός οδηγού ταξί στην Πάρο το 2012.

Οπως προκύπτει από βίντεο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο κτίριο του ΣτΕ, πέταξαν φέιγ βολάν στο ισόγειο και αποχώρησαν. Σε σύντομο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέφεραν ότι η «παρέμβαση» στο ΣτΕ έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση του DNA σε δίκες πολιτικών κρατουμένων.

Η δράση του «Ρουβίκωνα»

O «Ρουβίκωνας» ξεκίνησε τη δράση του τον Μάρτιο του 2015 πραγματοποιώντας κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και την 3η Απριλίου συγκέντρωση στο Περιστύλιο της Βουλής. Οι «παρεμβάσεις» είχαν γίνει σε ένδειξη συμπαράστασης σε αναρχικούς απεργούς πείνας. Το διάστημα που ακολούθησε έως σήμερα, μέλη της ίδιας ομάδας πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις ή καταδρομικές επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες και προξενεία, γραφεία κομμάτων και ΜΜΕ, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κ.ά. Επίσης πρόσφατα, προχώρησαν στην ίδρυση πολιτιστικού σωματείου καταθέτοντας και το σχετικό καταστατικό στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.