«Ανοιξα το χέρι μου και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα»

«Ανοιξα το χέρι μου και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν ανέβηκα στο σπίτι, παρακάλεσα πάλι τη Στέλλα, που ήταν ακόμη ξύπνια, να την κάνω μπάνιο, αυτή όμως εξακολουθούσε να μη θέλει και ζητούσε τη μαμά της. Ενώ βρισκόμασταν έξω από το μπάνιο, σε ένα μικρό σαλονάκι που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της μεζονέτας που ζούμε, της ξαναείπα να την πάω για μπάνιο. Η Στέλλα αρνήθηκε και ξεκίνησε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Οπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν περίπου στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει. Την έσφιξα με το χέρι πάνω στο στήθος μου για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Ανοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει». Ετσι περιέγραψε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Γ.Ε., ο οποίος μετά την τυπική απολογία του χθες στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα, στην κατάθεση-ομολογία του ενώπιον των αστυνομικών ο 61χρονος αναφέρθηκε με λεπτομέρεια και στις ενέργειες που έκανε για να εξαφανίσει τα ίχνη της νεκρής κόρης του: «Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Οπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σ’ αυτές ξεκινώντας από το κεφάλι και καταλήγοντας στα πόδια της. Στις σακούλες σκουπιδιών έβαλα και μια κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της. Μη με ρωτάτε γιατί το έκανα, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Μόλις τελείωσα σκέφτηκα να σκηνοθετήσω τον χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος μπήκε για να κάνει ληστεία». Περιέγραψε στη συνέχεια ότι μετέφερε τις σακούλες με τη νεκρή κόρη του σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου, όπου και τελικά εντοπίστηκε.

Τη μοιραία νύχτα του φόνου, η μητέρα της Στέλλας και σύζυγος του 61χρονου νοσηλευόταν στο «Τζάνειο», όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή. Στους αστυνομικούς που την εξέτασαν είπε ότι το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από επίμονες κλήσεις στο κινητό του συζύγου της, κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του στις 9 το πρωί: «Μου ανέφερε ότι στο σπίτι είχαν μπει κλέφτες και, αφού είχαν ερευνήσει τον χώρο της κρεβατοκάμαρας, αφαίρεσαν τα χρυσαφικά. Παρόλο που με διαβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά, εγώ κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί, κάτι στη φωνή του με προβλημάτισε. Υστερα από αρκετή ώρα μού ανέφερε ότι, εκτός από τα χρυσαφικά, οι δράστες είχαν πάρει και τη Στελλίτσα μου. Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου». Η τραγική μητέρα δήλωσε χθες παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του συζύγου της, χαρακτηρίζοντας –μέσω του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου– τη δολοφονία της κόρης της «προμελετημένη».

Στον φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εξέτασε τον δίδυμο αδελφό της νεκρής Στέλλας. «Προσπάθησα να διερευνήσω το τι μπορεί να είχε περιέλθει στην αντίληψή του στη διάρκεια της νύχτας, αλλά ο ίδιος ήταν απόλυτος ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του για να μην ακούσει ούτε “κιχ”. Οταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε, ήταν απρόθυμος να δώσει περισσότερες εξηγήσεις», είπε.

Χθες, ο 61χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή παραπέμποντάς τον σε πεντασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε μαζί με τον συνήγορό του Βασίλη Φασσέα. Σ’ αυτό ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ότι έχει επισκεφθεί για τον λόγο αυτό τα κεντρικά ιατρεία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ότι τη στιγμή του φόνου βρισκόταν «εκτός συνειδητότητας 100%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή