O υπουργός Πολάκης θυμήθηκε πάλι το νυστέρι του

O υπουργός Πολάκης θυμήθηκε πάλι το νυστέρι του

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δεύτερη του ιδιότητα, αυτή του γιατρού και μάλιστα του χειρουργού, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο κ. Πολάκης, βρέθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού, ενώ έδωσε το «παρών» σε χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών.

Για του λόγου το αληθές ο κ. Πολάκης ανήρτησε, μετά το χειρουργείο φωτογραφίες στο facebook με τη χειρουργική ποδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέπτεται νοσοκομείο με την ιδιότητα του χειρουργού, αφού και τον Αύγουστο του 2016 είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και είχε συμμετάσχει σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αιμορροΐδων.

Οπως και τότε, έτσι και σήμερα, έντονη ήταν η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι «δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα και καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας.»

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο μετέβη  επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, για να ελέγξει τις προϋποθέσεις για το «άνοιγμα» των χειρουργικών αιθουσών, μετά από  περιστατικά άρνησης χειρουργών να διενεργήσουν επεμβάσεις με τη χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων, επικαλούμενοι θέματα ασφαλείας.

Η επιτροπή του υπουργείου μετά τον έλεγχο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου είναι εφικτή και ασφαλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή