Στους 16 του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ οι ελληνικές ομάδες

Στους 16 του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ οι ελληνικές ομάδες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επόμενη φάση των δεκαέξι προκρίθηκαν οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Λυκείων, οι οποίες εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF).

Στους 16 του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ οι ελληνικές ομάδες-1

Η χώρα μας εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, το οποίο διεξάγεται έως τις 7 Μαΐου στην πόλη  Porec της Κροατίας,  από το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας στα κορίτσια και τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη στα αγόρια. 

Μέχρι τώρα τα αγόρια κέρδισαν την Τσεχία 41-28 και την Αγγλία με 84-41, ενώ σε ένα ματς-θρίλερ με την Σερβία έχασαν 57-54. Τα κορίτσια πέτυχαν δύο νίκες, με Ρουμανία 83-34 και Δανία 48-38 ενώ έχασαν το ματς με την Φινλανδία 41-28.

Στους 16 του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ οι ελληνικές ομάδες-2

Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μετέχουν 60 ομάδες από 32 χώρες από τις οποίες 28 κοριτσιών και 32 αγοριών με συνολική συμμετοχή 720 παικτών και 320 προπονητών, συνοδών και διαιτητών.

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου η ομάδα κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Βούλας αντιμετωπίζει την ομάδα της Τσεχίας και η ομάδα των αγοριών των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη την ομάδα  αγοριών της Σλοβενίας, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση των οκτώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή