Παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση ενός μήνα, έως τις 8 Ιουνίου, έδωσε στην ρύθμιση για τα αυθαίρετα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αιτία, όπως παραδέχεται και το υπουργείο, είναι η καθυστέρηση στην εξέταση του σχεδίου νόμου λόγω της δεύτερης αξιολόγησης.

«Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. Η κυβέρνηση επέλεξε η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις», αναφέρει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του.

Το νέο πλαίσιο, που θα αντικαταστήσει τον ν.4178/13 δόθηκε σε διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση θα είναι η πέμπτη διαδοχική σε λιγότερο από μια δεκαετία για την νομιμοποίηση πολεοδομικών παρανομιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή