Νεκρός στον «πόλεμο της νύχτας»

Νεκρός στον «πόλεμο της νύχτας»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα στον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων ομάδων της ελληνικής μαφίας έπεσε χθες το πρωί ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και άλλοτε ισχυρά ονόματα στον χώρο της «νύχτας». Δολοφονήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών. Οι δράστες πρόλαβαν να τον αιφνιδιάσουν πυροβολώντας τον εννέα φορές στο σώμα και το κεφάλι με πιστόλια των 9 χιλιοστών. Βρήκε ακαριαίο θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του, δευτερόλεπτα αφότου είχε αποβιβάσει στην είσοδο του δημοτικού σχολείου τον ανήλικο γιο του. Από τα πυρά των εκτελεστών τραυματίστηκε στον ώμο μια 36χρονη μητέρα, που είχε –όπως και ο Γρίβας– συνοδεύσει το παιδί της στο σχολείο. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι δύο δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο του φόνου αρχικά με ένα Hyundai και στη συνέχεια με δύο μοτοσικλέτες, που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγούσαν συνεργοί τους. Το Ι.Χ. βρέθηκε καμένο στην οδό Αγαμέμνονος, μερικά δεκάδες μέτρα μακριά από την είσοδο του σχολείου. Φέρεται να είναι μισθωμένο από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ωστόσο πιθανολογείται ότι οι πινακίδες του ήταν πλαστές. Αμέσως μετά τη δολοφονία, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή εκκένωσης του δημοτικού σχολείου και στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας. Μέχρι αργά χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που διεξάγει την έρευνα, συγκέντρωναν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες του φόνου, ενώ παράλληλη έρευνα διεξάγει και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Την παραμονή της δολοφονίας του, ο 47χρονος, που είναι διαζευγμένος, είχε διανυκτερεύσει με τον γιο του στο διαμέρισμά του στα Γλυκά Νερά. Οι δράστες είχαν τις προηγούμενες ημέρες καταγράψει τις κινήσεις του και επέλεξαν να τον δολοφονήσουν σε μια στιγμή που, ανυποψίαστος, μετέφερε στο σχολείο τον ανήλικο γιο του. Σε τσαντάκι που είχε περασμένο στη μέση του αστυνομικοί βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πιστόλι, που ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Δεν διέθετε στις μετακινήσεις του συνοδεία ασφαλείας, όπως κατά το παρελθόν. Ο ακριβής αριθμός των βολίδων που δέχθηκε θα προσδιοριστεί κατά τη νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 47χρονος ήταν παλιός αθλητής body building και στο παρελθόν (το 2004 και το 2011) είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας μπράβων που εκβίαζαν ιδιοκτήτες δεκάδων νυχτερινών κέντρων και μπαρ στην Αττική. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, ο φόνος του αποδίδεται σε βεντέτα μεταξύ αντίπαλων ομάδων της «νύχτας».

Σενάρια

Αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα εντοπίζουν ομοιότητες στην υπόθεση με τον φόνο του 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και αθλητή body building Μιχάλη Γιατράκη, τον Απρίλιο του 2016. Ο επιχειρηματίας είχε πυροβοληθεί με δεκατέσσερις σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Παράλληλα, ερευνάται τυχόν διασύνδεση της υπόθεσης και με την απόπειρα δολοφονίας ενός βαρυποινίτη, τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού. Το θύμα έχει το παρωνύμιο «Καράφλας» και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για εκβιασμούς, εκρήξεις κ.ά. Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου δέχθηκε χτυπήματα με αυτοσχέδια μαχαίρια στον λαιμό από δύο Αλβανούς που εκτίουν ποινές κάθειρξης για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Ενα τρίτο σενάριο θέλει, εντολέας της δολοφονίας να είναι γνωστός μπράβος, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. το 2015 με βάση ομολογίες συγγενούς βαρυποινίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή