Ανδρεάδης: Θετικό μέτρο για τον τουρισμό

Ανδρεάδης: Θετικό μέτρο για τον τουρισμό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους συνεπείς υποστηρικτές της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ειδικά στις τουριστικές περιοχές είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του τουριστικού χαρακτήρα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μέσω της ενίσχυσης του προϊόντος, του λεγόμενου City Break (διάλειμμα τα Σαββατοκύριακα με ένα ταξίδι για ψώνια), καθώς και μέσω της αύξησης του συνεδριακού τουρισμού. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, δήλωσε στην «Καθημερινή» σχετικά με το ζήτημα των Κυριακών:

«Η θέση του ΣΕΤΕ παραμένει σταθερή όλα αυτά τα χρόνια υπέρ του προαιρετικού ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη και την αύξηση της δαπάνης που καταναλώνει στη χώρα μας. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο πως, εάν επιθυμούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω το προϊόν του City Break και του συνεδριακού τουρισμού, θα πρέπει τα εμπορικά καταστήματα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, να μπορούν να εξυπηρετούν και τις Κυριακές στις περιοχές όπου κινούνται οι σύνεδροι ή οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.

Αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως, και τα αντίθετα επιχειρήματα των συναδέλφων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, ιδιαίτερα για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και προφανώς έχουμε ευθύνη να τα λάβουμε υπ’ όψιν. Δεν πρέπει όμως να αγνοείται η συμβολή του τομέα, αυτά τα δύσκολα χρόνια, στην απασχόληση και στην ανάπτυξη που προκύπτει από τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή