Προχωρεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα

Προχωρεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα μέσω των δύο υποβρυχίων καλωδίων, που θα συνδέουν τα Χανιά με την Πελοπόννησο και την Κορακιά με την Αττική, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη σύσκεψη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Καμπούρης, και ο διευθυντής Νέων Έργων Μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ Θανάσης Γεωργόπουλος, ενημέρωσε τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του μικρού καλωδίου που θα διασφαλίσει στο άμεσο μέλλον την ενεργειακή σταθερότητα, τονίζοντας ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία, έχει οριστικοποιηθεί ο τεχνικός σχεδιασμός του έργου, και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι το τέλος του 2019 αρχές 2020.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η πορεία υλοποίησης του μεγάλου καλωδίου, που θα λύσει οριστικά το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της Κρήτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησής του.

Ακόμη τονίστηκε, πως στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές ενεργειακό σύστημα που θα συνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό δίκτυο, μειώνοντας το κόστος παραγωγής ενέργειας και προωθώντας ταυτόχρονα τη σταδιακή απεξάρτηση από τις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής .

Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης, ο περιφερειάρχη Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, και άλλα στελέχη της Περιφέρειας.

(πηγή ΑΠΕ –  ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή