Μεγάλη κινητοποίηση για τη μητέρα στη Λέσβο

Μεγάλη κινητοποίηση για τη μητέρα στη Λέσβο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο το ενδιαφέρον από όλη την επικράτεια για τη Μυτιληνιά 22χρονη μητέρα που ζει σε άθλιες συνθήκες με το μόλις 13 ημερών κοριτσάκι της και το 15 μηνών αγοράκι της. Η τοπική εφημερίδα «Εμπρός» ανέδειξε με εικόνες τον χώρο όπου φιλοξενείται η μονογονεϊκή οικογένεια, ο οποίος δεν διαθέτει ούτε ρεύμα ούτε ζεστό νερό και τα απαραίτητα, και δεκάδες ιδιώτες και φορείς από όλη την Ελλάδα έσπευσαν να τη συνδράμουν. Στα όρια της φτώχειας ζουν ακόμα τουλάχιστον 440 οικογένειες με 1.321 μέλη, της Λέσβου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στην «Κ» η διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, της «Αγκαλιάς», ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δεκάδες πολίτες, που έφτιαξαν ακόμα και ομάδα στο facebook για τη στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας, έσπευσαν να γεμίσουν με τρόφιμα, ρούχα, γάλατα τη μικρή παράγκα στην οποία ζει η 22χρονη με τα δύο της μικρά παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα το τηλέφωνο επικοινωνίας και εκείνη δεν προλάβαινε να απαντήσει σε όλες τις κλήσεις, ενώ, όπως μας είπε, έκλεινε το κινητό της λόγω χαμηλής μπαταρίας και έπρεπε να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι για να το φορτίσει. Η ίδια θέλει να βρει δουλειά και ένα σπίτι. Ας σημειωθεί ότι η αντιδήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλη και Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γόμου, αντίστοιχα, γνωρίζουν την υπόθεση και την οικογένεια από το 2006. Κι ενώ έχει προταθεί στη μητέρα να μεταφερθεί στον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Λέσβου, η ίδια το απορρίπτει γιατί, όπως τόνισε στην «Κ», θεωρεί ότι πρόκειται για προσωρινή λύση.

«Οποιοσδήποτε όμως για να βοηθηθεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να θέλει πρώτα ο ίδιος», ανέφερε η κ. Αντωνέλη. «Είναι μία οικογένεια, η οποία στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς μετά λύπης μου το λέω και τώρα, αυτή τη στιγμή, έχει πάρα πολλά προβλήματα» επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης κ. Γόμου, από την πλευρά της, αναφέροντας τις περίπου 500 οικογένειες της Λέσβου που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τηλ.: 22513-53916-17-20-21) και του Δήμου Λέσβου (22510-27501- εσωτ.5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή