Αίσιο τέλος σε πολύωρη ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Αίσιο τέλος σε πολύωρη ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΙΑ. Σκηνές άγριας δύσης εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, όταν ένας οπλισμένος 45χρονος κρατούσε πάνω από 6 ώρες εγκλωβισμένες μία ψυχίατρο και δύο νοσηλεύτριες.

Αφορμή για τη στάση του αυτή έδωσε απόφαση του Δήμου Χανίων για κατάργηση του περιπτέρου που διατηρούσε στην παλιά πόλη των Χανίων.

Πατέρας πέντε παιδιών και ενταγμένος σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για να απεξαρτηθεί από τη μάστιγα των ναρκωτικών, ο 45χρονος Χανιώτης προέβη στο απονενοημένο διάβημα στις 8.15 χθες το πρωί. Οπλισμένος με ένα εννιάρι πιστόλι και σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ, ζητώντας να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων και να μη γίνει η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο περίπτερο που εδώ και χρόνια τον συντηρούσε. Αμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων. Μόλις τους αντελήφθη, χρησιμοποίησε σαν ασπίδα την ψυχίατρο που, μαζί με δύο νοσηλεύτριες, βρισκόταν εκείνη την ώρα στη μονάδα. Στην παραίνεση αστυνομικού να ηρεμήσει και να παραδώσει το όπλο, εκείνος αντέδρασε πυροβολώντας στον αέρα. Πάνω στη σύγχυση που προκλήθηκε, η ψυχίατρος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει από τα χέρια του 45χρονου και να μπει στο κτίριο κλείνοντας την πόρτα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά και μια προσπάθεια του δράστη να ξαναμπεί στη μονάδα. Στο μεταξύ οι τρεις γυναίκες είχαν προλάβει να κλειστούν σε έναν μικρό χώρο δύο τετραγωνικών όπου φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο τα φάρμακα της μονάδας.

Ακολούθησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις του 45χρονου με αστυνομικούς ειδικού κλιμακίου διαπραγματευτών και με τον ίδιο τον πατέρα του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, του έδωσε μια γραπτή διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημά του, ενώ θα ανασταλεί και η εφαρμογή της απόφασης για «ξήλωμα» του περιπτέρου έως τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Τίποτα όμως δεν έδειχνε να πείθει τον 45χρονο. Τελικά περίπου στις τρεις μετά το μεσημέρι γράφτηκε ο επίλογος της δραματικής πολύωρης κατάστασης «πολιορκίας». Οι ειδικοί διαπραγματευτές, αφού προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί, έπειτα από περίπου 6,5 ώρες. Ο ίδιος βέβαια είχε εξουθενωθεί καθώς έφερε ελαφρύ τραύμα στη μέση από σφαίρα, αλλά και τραύματα στα χέρια από θραύσματα γυαλιών στην προσπάθειά του να ξαναμπεί στο κτίριο. Τον δράστη παρέλαβε πρώτα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο σημείο βρέθηκε και ο πατέρας του 45χρονου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη κυρίως από τις εργαζόμενες για το σοκ που υπέστησαν, αλλά καταλογίζοντας ευθύνες και στον κρατικό μηχανισμό που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα του γιου του, ο οποίος, όπως είπε, έκανε ό,τι έκανε από απόγνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή