Πρόσκληση για τα voucher στους παιδικούς σταθμούς

Πρόσκληση για τα voucher στους παιδικούς σταθμούς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του voucher (ποσό επιδόματος) για ένταξη σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Οπως εκτιμά ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος, έως τα μέσα Ιουνίου οι ωφελούμενες μητέρες θα γνωρίζουν αν έχουν λάβει το voucher ή όχι με βάση τόσο τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί όσο και τις προσφερόμενες θέσεις. Μάλιστα επισημαίνει ότι φέτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις η εθνική χρηματοδότηση του προγράμματος αναμένεται αυξημένη.

Η παροχή voucher (ποσό επιδόματος) σε οικογένειες ώστε να καλυφθούν τα έξοδα είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό είναι εφαρμογή του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ. Πέρυσι δόθηκαν 193 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα (εκ των οποίων 93 εκατ. εθνικοί πόροι και 100 ευρωπαϊκοί), ωστόσο φέτος η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερη, της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Πάντως, στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν τους αρμόδιους ότι έχει προβλεφθεί αυξημένη εθνική χρηματοδότηση για φέτος, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων. Χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, εκτιμάται ότι συνολικά έχουν προβλεφθεί 205 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 153 θα είναι εθνικοί πόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχθηκαν όσοι είχαν εισόδημα (σύμφωνα με τη φορολογική τους δήλωση) έως 12.000, ωστόσο και από αυτούς περίπου 9.000 άτομα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν βρήκαν διαθέσιμη θέση σε παιδικό σταθμό στην περιοχή τους. Συνολικά μέσω του προγράμματος επιδοτήθηκαν 92.500 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι από την ημέρα ανακοίνωσης της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εντός 15 ημερών να έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά σχετική αίτηση και είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως να έχουν παραδώσει τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή