Για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόντος, οι Μεγάλες Ώρες» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ, το οποίο αναφέρεται στα ραγδαία και τραγικά ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ακούγονται συγκινητικές μαρτυρίες από συγγενείς επιζώντων της γενοκτονίας, οι οποίοι αφηγούνται το πως κρύβονταν στα βουνά προσπαθώντας να αποφύγουν τη σφαγή. Ακαδημαϊκοί μιλούν για τη σημασία της περιόδου και το πώς αντέδρασαν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, αποκαλύπτοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία.

Η προβολή του θα γίνει αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 8 μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τη γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η προβολή είναι μια πρωτοβουλία του «Livemedia», παραγωγής του οποίου είναι και το ντοκιμαντέρ.

Η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την προβολή είναι δωρεάν, πλην όμως για την παρουσία τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στο https://www.livemedia.gr/pontosmegaro

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή