«Προπέτασμα καπνού» η νέα διακήρυξη της Χαμάς, σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ

«Προπέτασμα καπνού» η νέα διακήρυξη της Χαμάς, σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση του Ισραήλ απέναντι στην όποια ρητορική της Χαμάς, με αφορμή και την τελευταία διακήρυξη της στην οποία δηλώνει έτοιμη να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, τονίζει με ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση της η πρεσβεία του Ισραήλ κάνει αναφορά στα ΜΜΕ, τα οποία παρουσίασαν την είδηση της διακήρυξης της Χαμάς ως «ιστορική αλλαγή» και δείγμα οτι δήθεν οργάνωση έχει υιοθετήσει πιό μετριοπαθείς θέσεις. Η διακήρυξη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί προπέτασμα καπνού της οργάνωσης για να συγκαλύψει τον πραγματικό στόχο της, ο οποίος είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, να καταστρέψει το Ισραήλ μέσω της τρομοκρατίας και να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της.

Η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει οτι η διακήρυξη της Χαμάς δεν αντικαθιστά ουτε αναιρεί το παλαιό καταστατικό της, το ποίο βρίθει, όπως αναφέρει, ρητορικής αντισημιτισμού και εκκλήσεων για την καταστροφή του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση, η πρεσβείας του Ισραήλ στηλιτεύει την Χαμάς οτι συνεχίζει να απορρίπτει την αναγνώριση τυ Ισραήλ και τις διπλωματικές συμφωνίες Ισραήλ -Παλαιστινίων, καθώς και ότι συνεχίζει να οργανώνει και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, να κατασκευάζει επιθετικές σήραγγες και να αυξάνει το οπλοστάσιό της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή