Οινοπαραγωγοί για τον ΕΦΚ στο κρασί: Ψέμα, απρέπεια και ανοησία της κυβέρνησης

Οινοπαραγωγοί για τον ΕΦΚ στο κρασί: Ψέμα, απρέπεια και ανοησία της κυβέρνησης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί καταγγέλει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, κάνοντας λόγο για «ψέμα, απρέπεια και ανοησία» της κυβέρνησης, καθώς είχε στο παρελθόν εκφραστεί πρόθεσηη κατάργησής του.

«Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου είχαμε χαιρετίσει την εκπεφρασμένη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί. Δημοσίως είχαν παραδεχθεί ότι όχι μόνο τα έσοδα ήταν κατά πολύ μικρότερα των αναμενομένων, αλλά και ότι συνεπεία του Φόρου το λαθρεμπόριο του οίνου έφτασε στα ύψη. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση η κυβέρνηση έδειξε προς στιγμή να αναγνωρίζει την πραγματικότητα, την οποία ο Σύνδεσμος από πολύ νωρίς είχε προβλέψει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση τελικά αναιρεί την πρόθεσή της να πάρει πίσω τον ΕΦΚ στο κρασί εμπαίζοντας για ακόμη μία φορά τις εκατοντάδες επιχειρήσεις και τους χιλιάδες επαγγελματίες που πλήττονται από το μέτρο και εμμένοντας σε ατελέσφορα μέτρα», προστίθεται στη συνέχεια.

«Τα σχόλια περιττεύουν, όπως το ψέμα, η απρέπεια και η ανοησία!», υπογραμμίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή