Ερευνα για τα πιστοποιητικά τυφλότητας του δράστη

Ερευνα για τα πιστοποιητικά τυφλότητας του δράστη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονόδρομος ήταν η προφυλάκιση του 52χρονου δράστη του αποτρόπαιου βασανισμού και βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας σε υπόγειο διαμέρισμα στη Δάφνη μετά την απολογία του, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του, ότι είναι τυφλός και όλα έγιναν με τη συναίνεση του θύματος.

Ο δράστης επιχείρησε και χθες απολογούμενος να επαναλάβει το σενάριο περί δήθεν συναίνεσης της άτυχης κοπέλας, που σώθηκε από τους αστυνομικούς, σε άθλια κατάσταση, όταν εισέβαλαν στο υπόγειο στη Δάφνη, όπου τη βρήκαν δεμένη πισθάγκωνα. Ο δράστης επικαλείται τυφλότητα σε ποσοστό 95%. Ομως τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκόμισε ελέγχονται με κατεπείγουσα έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για το αν είναι πλαστά, καθώς δεν έχουν εκδοθεί από την αρμόδια πιστοποιημένη αρχή.

Ο δράστης, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του, επιχείρησε και χθες κατά την απολογία του να ελαφρύνει τη θέση του. Ισχυρίστηκε, όπως και στην προανάκριση, ότι το θύμα είχε συναινέσει στα όσα ακολούθησαν και με κυνικότητα πρόσθεσε ότι παρόμοια

«μεταχείριση» είχε συμφωνήσει και στο παρελθόν με άλλη κοπέλα. Οι ισχυρισμοί του, που καταρρίπτονται από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες και τη μαρτυρία της 20χρονης φοιτήτριας, δεν έγιναν δεκτοί από τις δικαστικές αρχές που διέταξαν την προφυλάκισή του, ενώ οι συνήγοροι του θύματος με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη της άτυχης κοπέλας και της οικογένειάς της για τη συμπαράσταση, ζητώντας παράλληλα «διακριτική μεταχείριση» λόγω της φύσεως της υπόθεσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή