Αξιωματικός της αστυνομίας εκβίαζε επιχειρηματία

Αξιωματικός της αστυνομίας εκβίαζε επιχειρηματία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εκβιασμό ενός επιχειρηματία κατηγορείται ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ως συνεργοί του κατηγορούνται άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Η υπόθεση αφορά εκβιασμό ιδιοκτήτη parking στον Κολωνό. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής τού ζήτησε χρήματα, προκειμένου να του παράσχει «κάλυψη» από ελέγχους της αστυνομίας και άλλων ελεγκτικών φορέων και μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ, η εφορία κ.ο.κ.

Αμεσα, οργανώθηκε μυστική επιχείρηση από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ο 56χρονος αξιωματικός συνελήφθη τη Δευτέρα, τη στιγμή που παραλάμβανε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον καταγγέλλοντα. Ο τελευταίος, στο πλαίσιο της προανάκρισης, κατέθεσε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο διοικητής του τμήματος μαζί με υφισταμένους του έκαναν έλεγχο στο parking του και του πρότειναν να τους καταβάλει 300 ευρώ κάθε μήνα, προκειμένου να του παράσχουν προστασία από αντίστοιχους ελέγχους στο μέλλον. Εκείνος αρχικά τους κατέβαλε τα χρήματα, στη συνέχεια ωστόσο ζήτησε η «ταρίφα» να μειωθεί στα 150 ευρώ. Τελικά, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να καταγγείλει τον 56χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας –κατά την πάγια πρακτική τους– προέτρεψαν τον επιχειρηματία να συναντήσει τον επίορκο αξιωματικό, προκειμένου να του δώσει τα χρήματα σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Το ραντεβού κλείστηκε για χθες Δευτέρα, οπότε ο διοικητής του Α.Τ. συνελήφθη.

Στην κατάθεση-καταγγελία του, ο ιδιοκτήτης του parking «έκαψε» δύο ακόμη χαμηλόβαθμους αστυνομικούς από την ίδια υπηρεσία, έναν 56χρονο υπαστυνόμο και έναν 43χρονο αρχιφύλακα, που φέρονται να γνώριζαν τη δράση του επικεφαλής τους. Κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Και οι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή