Διαγωνισμός «Νησίδες Ποιότητας» για ένατη χρονιά

Διαγωνισμός «Νησίδες Ποιότητας» για ένατη χρονιά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκηρύσσεται για ένατη φορά ο πανελλήνιος διαγωνισμός «Νησίδες Ποιότητας», που διενεργεί η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία. Οι διοργανωτές προσκαλούν μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και εθελοντικές ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών με δράση στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας φύλων και ευκαιριών, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017 είτε ηλεκτρονικά ([email protected]) είτε ταχυδρομικά (Σίνα 38, 106 72 Αθήνα). Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας 2017» είναι η εν λόγω δραστηριότητα να είναι συλλογική, να έχει ποιότητα και διάρκεια, να μην είναι κρατική ούτε κερδοσκοπική, να είναι καινοτόμος αλλά όχι ευρέως γνωστή. Υπενθυμίζεται ότι η επίδοση των βραβείων γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παλαιότεροι νικητές είναι το «Μπορούμε», οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Σύλλογος Αμυμώνη κ.ά.

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία λειτουργεί εδώ και 30 σχεδόν χρόνια ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου συνυπήρξαν αρμονικά προσωπικότητες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων που μοιράζονταν, ωστόσο, ένα κοινό όραμα: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και την ταυτόχρονη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Ενδεικτικά, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Μιχάλης Ράπτης (γνωστός ως Πάμπλο), ηγετική φυσιογνωμία του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα, συστρατεύθηκαν με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, επί σειρά ετών πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τον Στέφανο Ματθία, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η Κίνηση Πολιτών είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που αποσκοπεί σε θεσμικές αλλαγές.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων θα διενεργηθεί από την Ελλανόδικη Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., πρ. πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος Κίνησης Πολιτών. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης (ολυμπιονίκης), ο Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος (πρέσβης ε.τ. και πρόεδρος Κίνησης Πολιτών), ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (συγγραφέας- δημοσιογράφος), η Λήδα Κοντογιάννη (γεν. διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης), ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (σκηνοθέτης-ηθοποιός), η Ευανθία Ρεμπούτσικα (συνθέτις), η Μελίνα Ταπραντζή (πρόεδρος ΜΚΟ Wise Greece).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή