ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα ο ληστής της Γεωπονικής

Στον εισαγγελέα ο ληστής της Γεωπονικής

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 25χρονος ο οποίπος συνελήφθη την Τετάρτη για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατα τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, ενώ άφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής, ο οποιος διέφυγε κασι αναζητείται απο την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται οτι ο 25χρονος είναι αδελφός συληφθέντος το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι έγκλειστοις των φυλακών για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.

Για τον λόγο αυτό, για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό απο αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ο 25χρονος είναι αρνητικός στην προανάκριση, δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του, ενώ αρνείται ακόμα και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο νεαρός πάντως, δεν έχει απασχολήσει κατα το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου ήταν και η μοναδική που άρπαξαν απο την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπισατωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το σκούτερ που είχαν για την ληστεία, αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για την διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά, είχε καλαπέι πριν απο δύοο ημέρες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)