Γεωπονική: Στο μικροσκόπιο «ορφανά» ευρήματα ληστειών

Γεωπονική: Στο μικροσκόπιο «ορφανά» ευρήματα ληστειών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοιότητες με τρεις τουλάχιστον επιθέσεις κατά χρηματαποστολών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου εντοπίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν τα δεδομένα της ληστείας στη Γεωπονική Σχολή το πρωί της Τετάρτης. Αφήνουν μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο κατά την εξερεύνηση των πειστηρίων της προχθεσινής ληστείας στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να προκύψουν ταυτίσεις με «ορφανά» ευρήματα από τις πρόσφατες, ανεξιχνίαστες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολών στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Μεταξύ Νοεμβρίου 2015 – Ιουνίου 2016, η χρηματαποστολή εταιρείας security για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ στον χώρο του Πανεπιστημίου έγινε τρεις φορές στόχος ληστών και, όπως στην περίπτωση της Γεωπονικής Σχολής, οι δράστες ήταν δύο, είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες, ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και είχαν μαζί τους βαριοπούλα για να παραβιάσουν την κασετίνα με τα χρήματα. Αστυνομική πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι σε ορισμένες από τις τρεις παλαιότερες ληστείες, οι δράστες άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε ταυτίσεις με τα πειστήρια από τον χώρο της Γεωπονικής.

Για συμμετοχή στην προχθεσινή ληστεία εξάλλου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 25χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο και σακίδιο που εγκατέλειψε κατά την καταδίωξή του, με ένα μπουκάλι χλωρίνη και μία βαριοπούλα. Ο 25χρονος είναι αδελφός ενός από τους δράστες της διπλής ληστείας στον Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Γι’ αυτό εξάλλου διερευνάται εάν ο νεαρός συλληφθείς διασυνδέεται με τη δράση της «Συνωμοσίας» και εάν μέρος της λείας θα διετίθεντο για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης. Ο συνεργός του διαφεύγει τη σύλληψη και χθες το πρωί μια υπάλληλος στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου βρήκε πεταμένο σε καλάθι απορριμμάτων σε κτίριο της Γεωπονικής ένα όπλο, γεμιστήρες καθώς και ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο αναζητούμενος ληστής κατέφυγε αρχικά στο κτίριο που στεγάζει τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, απέναντι από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η ληστεία, και «ξεφορτώθηκε» οτιδήποτε μπορούσε να τον ενοχοποιήσει. Και αυτά τα πειστήρια στάλθηκαν χθες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση. Χθες, ο 25χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ κράτησε αρνητική στάση και αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα. Σημειώνεται ότι το σκούτερ που μαζί με τον συνεργό του χρησιμοποίησαν στη ληστεία είχε κλαπεί τον Απρίλιο από τα Πετράλωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή