ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεστό Σαββατοκύριακο ενόψει – στους 35 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Ζεστό Σαββατοκύριακο ενόψει – στους 35 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Εντονη θα είναι η παρουσία της αφρικανικής σκόνης από σήμερα, Παρασκευή, με κορύφωση Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο, η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.