Για «μεταστροφή» της κ. Κονιόρδου στο θέμα της Αμφίπολης, κάνει λόγο η ΝΔ

Για «μεταστροφή» της κ. Κονιόρδου στο θέμα της Αμφίπολης, κάνει λόγο η ΝΔ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγχυση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Κονιόρδου, όπου κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αμφίπολη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ταυτότητα και την χρονολόγηση του μνημείου, αναφέρθηκε στην μακεδονικότητα του. Η ερώτηση ήταν στο πλαίσιο της σχετικής διαμάχης των αρχαιολόγων για το αν είναι μακεδονικής ή ρωμαικής περιόδου. 

Η κ. Κονιόρδου είπε συγκεκριμένα πως «όπως είπαν οι ανασκαφείς, η αίσθηση που είχαμε είναι ότι είναι μακεδονικό».

Αργότερα εξεδόθη ανακοίνωση από το υπουργείο από την οποία προκλήθηκε σύγχυση καθώς σχετικά με την χρονολόγηση ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρονολόγηση του μνημείου στον λόφο Καστά. Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών. H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού. Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία». 

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, δια στόματος Όλγας Κεφαλογιάννη, όπου σε ανακοίνωση που εξέδωσε διερωτάται προς τι η μεταστροφή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου, κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη χρονολόγηση του μνημείου.

Λίγες ώρες μετά, αποφάσισε να τις αλλάξει, δημιουργώντας σύγχυση και ερωτήματα.

Πώς εξηγείται αυτή η μεταστροφή της;

Είναι αποτέλεσμα άγνοιας, λάθους ή πολιτικών πιέσεων και κομματικών σκοπιμοτήτων;

Ή μήπως όλα μαζί;

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Υπουργός, για άλλη μία φορά, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει να διαχειρίζεσαι κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Σοβαρότης μηδέν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή