Οφθαλμίατρος εξέτασε στη φυλακή τον κατηγορούμενο για το βιασμό της φοιτήτριας

Οφθαλμίατρος εξέτασε στη φυλακή τον κατηγορούμενο για το βιασμό της φοιτήτριας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εισαγγελική εντολή οφθαλμίατρος μετέβη χθες στις φυλακές Κορυδαλλού και εξέτασε τον Παναγιώτη Κοντζιλέλο, προφυλακισμένο για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη. Σήμερα, ο πατέρας του 52χρονου προσκόμισε στην 11η τακτική ανακρίτρια τα ιατρικά έγγραφα που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, πιστοποιούν την αναπηρία του γιου του σε ποσοστό 95%.

Η επικαλούμενη αναπηρία, ωστόσο, εξετάζεται ξανά από την αρχή. Μετά την παραγγελία του προίσταμένου της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και πραγματογνωμοσύνης, οφθαλμίατρος επισκέφθηκε τον Κοντζιλέλο στο νοσοκομείο των φυλακών, υποβάλλοντάς τον σε πολύωρη εξέταση. Τα ιατρικό πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Σήμερα το πρωί ο 52χρονος επέστρεψε στο κελί του στην Ε' πτέρυγα του Κορυδαλλού και την ίδια ώρα, ο υπέργηρος πατέρας του έφτανε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Κατέθετε επί 1 ώρα στην ανακρίτρια, στην οποία παρέδωσε πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που εκδόθηκε το 2015, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό τυφλότητας του κατηγορουμένου είναι 95%. Παράλληλα, της παρέδωσε βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πατέρα, πιστοποιεί ότι το έγγραφο του ΚΕΠΑ είναι γνήσιο.

«Αυτό το έγγραφο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις του δικαιώματος του κατηγορουμένου για αίτημα αποφυλάκισης», δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, ολοι συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου,  Λευτέρης Ειρηνάκης, απαντώντας εμμέσως σε όσα έχουν ακουστεί για άμεσο αίτημα του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Κοντζιλέλου, αίτηση στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατατεθεί καθώς η Δικαιοσύνη για να διατάξει αποφυλάκιση ανάπηρου κρατούμενου, κρίνει, εκτός από το ποσοστό αναπηρίας, εάν ο είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων ανάλογων αδικημάτων. Πλέον το κομβικό στοιχείο θα είναι η πραγματογνωμοσύνη της αστυνομίας στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κατασχέθηκε στο ημιυπόγειο της Δάφνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή