ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρά στον (τηλεοπτικό) αέρα

Πυρά στον (τηλεοπτικό) αέρα

Πανικός επικράτησε χθες το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών εξαιτίας πυροβολισμών που έπεσαν από διάδικο, ο οποίος ευρισκόμενος σε ένταση πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα σχετικά με τη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από πέντε χρόνια στο Φάληρο, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Είχε προηγηθεί η παράκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία κλαίγοντας ζήτησε βοήθεια για να βρεθεί το παιδί της. «Παρακαλώ όποιον ξέρει, να μας πει πού βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο», είπε.

Στη συνέχεια, τις τηλεοπτικές κάμερες πλησίασε ο ξάδελφός της, ο οποίος βρισκόταν μαζί με συγγενείς και φίλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου και πανό τα οποία έγραφαν «Δολοφόνοι, πού έχετε πετάξει τον Μάριο». Ο άνδρας στάθηκε μπροστά στα μικρόφωνα και την ώρα που δήλωνε: «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. τον Μάριο Παπαγεωργίου) γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε ένα όπλο, το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα. Επικράτησε πανικός, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Ο άνδρας επιχείρησε να φύγει σαν κύριος, αλλά τον δρόμο του έκοψαν αστυνομικοί. Ακολούθησε η κινηματογραφική σύλληψή του εν μέσω διαμαρτυριών συγγενών και φίλων του, που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας αναμένει από την αστυνομία τις καταθέσεις που θα ληφθούν τόσο από τον δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα, για να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο κτίριο του Εφετείου και σε περίπτωση που βρισκόταν, εάν κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με το όπλο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δοθεί εντολή για έρευνα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται κατά την είσοδο των πολιτών.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κωλύματος της υπεράσπισης. Η υπόθεση παραμένει ανοικτή «πληγή» για τη μητέρα του 26χρονου, καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία.

Πρωτόδικες ποινές

Βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που σύμφωνα με την κατηγορία έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λίτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν, πρωτοδίκως, και σε τέσσερα ακόμη άτομα.