Στα ίχνη του δεύτερου ληστή της Γεωπονικής

Στα ίχνη του δεύτερου ληστή της Γεωπονικής

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις για την ταυτότητα του δεύτερου ατόμου που πήρε μέρος στη ληστεία στη Γεωπονική Σχολή και διαφεύγει τη σύλληψη διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί που έχουν την ευθύνη της έρευνας φέρονται να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ένα – δύο άτομα από το περιβάλλον του 25χρονου συλληφθέντος με παρόμοια ηλικιακά και όχι μόνο χαρακτηριστικά. Σε χρόνο προγενέστερο της ληστείας, άλλωστε, η αστυνομία είχε πληροφορίες για συμμετοχή του 25χρονου, από κοινού με φίλους και «συντρόφους» του, σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο αδελφός του εξάλλου έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση και έχει καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013. Σε παρόμοια συμπεράσματα φέρονται να καταλήγουν και οι αξιωματικοί των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξερεύνηση των πειστηρίων. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κατασχεθεί και σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια δύο πιστόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ρούχα, χειρόγραφα αλλά και μια κάρτα sim, που –σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή– παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον. Αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών εξετάζουν πιθανή διασύνδεση του 25χρονου και του συνεργού του με τρεις ληστείες χρηματαποστολών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Τα περιστατικά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτό στη Γεωπονική και σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι δράστες έχουν αφήσει υπολείμματα γενετικού υλικού. Ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο να προκύψουν ταυτίσεις και με «ορφανά» αποτυπώματα από ενέργειες του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» έχουν επιδείξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής. Θεωρείται, άλλωστε, πιθανό μέρος της λείας να κατέληγε στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή