ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για τον 44χρονο που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για τον 44χρονο που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 44χρονο που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις των άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής σε απείθεια.

Ο 44χρονος αφού είπε στην απολογία του ότι «στην Κρήτη αγαπάμε τα όπλα» και ότι στον στρατό «δώσαμε όρκο να αγαπάμε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια» εξήγησε ότι με την πράξη του θέλησε να δηλώσει τον θυμό του για την υπόθεση δολοφονίας του ανιψιού του Μάριου Παπαγεωργίου που επί πέντε χρόνια δεν γνωρίζουν πού είναι θαμμένος.

Ο κατηγορούμενος μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος χθες, ευρισκόμενος σε ένταση και ενω έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα σχετικά με τη δίκη, πυροβόλησε στον αέρα.

Αστυνομικοί που παρευρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Εφετείου (οι δύο ήταν μάρτυρες σε ποινική υπόθεση και ο ένας σε υπηρεσία), τον καταδίωξαν άμεσα και κατάφεραν σε χρόνο 90 δευτερολέπτων να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.