Ενας νεκρός από την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενη στην περιοχή

Ενας νεκρός από την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενη στην περιοχή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15:32 την Κυριακή σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανοράματος – Μασιάρι του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στο νομό Κορινθίας.

Το άτομο που βρέθηκε νεκρό δεν έχει ταυτοποιηθεί ενώ εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από χαράδρα της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζονται οι έρευνες για μια γυναίκα ηλικίας 79 ετών, η οποία αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε, ως ιδιαίτερη λόγω του αστικού ιστού σε δασικό περιβάλλον και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού και ενισχύθηκαν από δυνάμεις όμορων Υπηρεσιών, αποτελούμενες συνολικά από 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα Α/Φ CL 215, τέσσερα Α/Φ PZL και ένα Ε/Π CHINOOK.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς διασώθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ένας άνδρας 84 ετών και μια γυναίκα 80 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Από τις 19:00 η πυρκαγιά βρίσκεται χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την ανεύρεση της αγνοούμενης.

Το πρωί της Δευτέρας τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή