Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ: Στο τραπέζι όλες οι εκδοχές για το δυστύχημα στο Αδενδρο

Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ: Στο τραπέζι όλες οι εκδοχές για το δυστύχημα στο Αδενδρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του Σαββάτου με τρεις νεκρούς έξω από τη Θεσσαλονίκη επισήμανε τη Δευτέρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης αποσαφήνισε ότι η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα. «Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Πρόσθεσε όμως ότι η τοποθέτηση καμερών θέλει πολλή μελέτη, θέλει εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα αναμένεται να κατατεθεί έως την Παρασκευή. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν καλά συντηρημένη με περίφραξη, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι είτε υπήρχε κάποιο εμπόδιο (π.χ. μια πέτρα στις γραμμές) είτε αστοχία υλικού.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή