ΚΕΕΡΦΑ: Δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών από τη Χ.Α. στη Γκορυτσά Ασπροπύργου

ΚΕΕΡΦΑ: Δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών από τη Χ.Α. στη Γκορυτσά Ασπροπύργου

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταγγελία ότι στην περιοχή  Γκορυτσά Ασπροπύργου, η  Χρυσή Αυγή σχεδιάζει και πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, προχώρησαν η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε μπροστά στη ΓΑΔΑ μίλησαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, θύματα των φασιστικών επιθέσεων, μέλος της Εργατικής Αλληλεγγύης, εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ, η Δέσποινα Κουτσούμπα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Καπμπαγιάννης από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουν τραυματιστεί δεκάδες, χθες και προχθές δεκαπέντε ενώ χτες οργάνωσαν επιθέσεις και εισβολές σε σπίτια, τραυματίζοντας μετανάστες και καταστρέφοντας σπίτια Ανέφεραν περιπολίες κουκουλοφόρων στους τόπους εργασίας των μεταναστών, αλλά και πογκρόμ τις νύχτες.

Κατηγορούν μάλιστα την ΕΛΑΣ για ευθεία και ανοικτή συνεργασία με τις ομάδες κρούσεις της Χρυσής Αυγής, διότι όπως ανέφερε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, παραχωρούν στις ακροδεξιές ομάδες αλλά και σε πρόσφατα επεισόδια  στην περιοχή παρείχαν κάλυψη στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζει κάνοντας γνωστή την απαίτηση να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Ασπρόπυργου και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για την συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων.

Τέλος αναρωτάται ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ αν ο Υπουργός Τόσκας περιμένει νεκρούς για να δράσει, ενώ προειδοποιεί για επόμενες κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Ο δήμος Ασπροπύργου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου κάνει λόγο, από την πλευρά του για προβοκάτσια από ομάδα «επαγγελματιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ:

«Στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου δρα ανοιχτά συμμορία φασιστών σχεδιάζοντας και οργανώνοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης, περιπολίες κουκουλοφόρων στα χωράφια και πογκρόμ τα βράδια. Έχουν τραυματιστεί δεκάδες, χθες και προχθές δεκαπέντε ενώ χτες οργάνωσαν επιθέσεις και εισβολές σε σπίτια, τραυματίζοντας μετανάστες και καταστρέφοντας σπίτια. Διαμαρτυρίες κατοίκων απέτρεψαν δολοφονική επίθεση και εισβολή σε κατοικία μεταναστών στην οδό Τραπεζούντος 31.

Έχουν δώσει “τελεσίγραφο” τριών ημερών στους μετανάστες εργάτες να φύγουν από την Γκορυτσά απειλώντας με δολοφονίες!

Η Αστυνομία του ΑΤ Ασπρόπυργου καλύπτει και συνεργάζεται με την φασιστική ομάδα. Εμφανίζεται στους τόπους των εγκλημάτων,προσαγάγει μετανάστες χωρίς χαρτιά ενώ οι φασίστες αφήνονται ελεύθεροι,όταν πιάνονται προσωρινά από την Αστυνομία. Αυτό συνέβη τρεις φορές μέχρι τώρα. Χθες μετά την επίθεση των φασιστών στο σπίτι στην οδό Τραπεζούντιος 31, θύματα τα οποία μεταφέρονταν σε Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση υπέδειξαν τους φασίστες που επιτέθηκαν. Η Αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε ένα.

Η Αστυνομία συνεργάστηκε στις επιθέσεις των φασιστών κατά των αντιφασιστών παρέχοντας τους την δυνατότητα παρουσίας σε κοντινή απόσταση ενώ έριχναν πέτρες και κροτίδες. Αξιοποίησε τους φασίστες και επιτέθηκε τρεις φορές με χημικά, χειροβομβίδες κρότου, χτύπησε με γκλόμπ τραυματίζοντας βαριά επτά αντιφασίστες. Αστυνομικοί παρόντες ήταν επιθετικοί κατά των διαδηλωτών και συνομιλούσαν φιλικά με τους φασίστες. Τέλος η διμοιρία των ΜΑΤ που ακολούθησε την αντιφασιστική πορεία ενώ αποχωρούσε προς τον Ασπρόπυργο, επιτέθηκε απρόκλητα με στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα και προαναγγελία της επίθεσης. Λειτούργησε ως χρυγαυγίτικο τάγμα εφόδου. Ποιος είχε άραγε την ευθύνη της επίθεσης; Γιατί όταν έφτασε η πορεία επέτρεψαν στην ίδια ομάδα να ανασυγκροτηθεί και να επιτεθεί ξανά;

Τέτοιου τύπου επιθέσεις γίνονται ενώ στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν αναδειχτεί ποιοι και πώς τις οργανώνουν, πως η Αστυνομία συνεργάζονταν μαζί τους. Είναι σκάνδαλο ότι έχουν αρθεί οι περιοριστικοί όροι φυλάκισης των κατηγορούμενων για τις δολοφονίες και τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Άραγε ο υπουργός Τόσκας περιμένει νεκρούς στην Γκορυτσά για να εγκαταλείψει την τακτική συγκάλυψης από την Αστυνομία των επιθέσεων της φασιστικής ομάδας;

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη όλων των δολοφόνων μελών της φασιστικής συμμορίας του Ασπρόπυργου.Να ξηλωθεί το χρυσαυγίτικο αστυνομικό τμήμα του Ασπρόπυργου και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για την συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων.

Να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια επιθέσεων.Οι εργάτες γης του Ασπρόπυργου θα βρεθούν στην Πανεργατική Απεργία.

Θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα νέα αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά».

 

Τόσκας:  «Δεν θα επιτέψουμε σε ακραία στοιχεία να βιαιοπραγούν εναντίον μεταναστών»

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει «με σκληρό τρόπο» ακροδεξιούς και βιαιοπραγίες απο ακραία στοιχεία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, αλλά και τι προτίθεται να κάνει «με τους θήλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία», με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για εν ενεργεία χρυσαυγίτη αστυνομικό, τόνισε:

«Ξέρετε ποια ήταν η κατάσταση παλιά και ποια είναι τώρα. Επομένως, ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να κάνει σύγκριση. Απο κει και πέρα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την παραμικρή βιαιοπραγία από ακραία στοιχεία, σε βάρος οποιουδήποτε μετανάστη. Σε αυτήν τη χώρα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και θα εφαρμόζεται. Και θα γίνει σκληρός ο νόμος, καθώς και η αντιμετώπιση αυτών που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε ακροδεξιό στοιχείο, είτε εμφανίζεται με νομιμοφανή εικόνα, είτε όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή