ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ευχή

Μια ευχή

Συμβαίνει επί τρεις συναπτές δεκαετίες να προσέρχομαι για εξετάσεις στη Γαστροεντερική Κλινική του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Αγιος Σάββας που διευθύνει ο δόκτωρ Δημήτρης Ξυνόπουλος. Γνωρίζω τον αγώνα του και την αγωνία του για τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης κλινικής. Γνωρίζω πολλές από τις προσπάθειές του να πείσει αποτελεσματικά σημαντικούς Ελληνες επιχειρηματίες ώστε να προσφέρουν στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού της, προσφέροντας οι ίδιοι τα απαραίτητα όργανα.

Πρόκειται για έναν επιστήμονα που πιστεύει στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά χωρίς τις ιδεολογικές παρωπίδες ενός κρατιστή. Γι’ αυτό και επέτυχε, παράλληλα με τη συνεχή ενημέρωσή του ως επιστήμονος, να αναδείξει τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Αγίου Σάββα σε πρότυπο.

Η θρασεία κλοπή οργάνων μεγάλης αξίας από την κλινική χθες τα ξημερώματα δείχνει πόσο διαβρωμένη στην ουσία της είναι η δημόσια τάξη. Οταν οι κλέφτες μπορούν και αφαιρούν επιστημονικά όργανα από εν λειτουργεία νοσοκομείο εν μέσαις Αθήναις, τα σχόλια περιττεύουν.

Εύχομαι στον Δημήτρη Ξυνόπουλο να ξεπεράσει την δοκιμασία και με τον προσωπικό του αγώνα, και χάρις σε γενναιόδωρους Ελληνες, να αποκαταστήσει την υψηλή λειτουργικότητα της κλινικής. Οι υπεύθυνοι, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, οι οποίες όμως πρέπει να τους ζητηθούν.