«Προεόρτια» κινητοποιήσεων

«Προεόρτια» κινητοποιήσεων

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της αυριανής γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του νέου μνημονίου. Σήμερα, δεν κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ αύριο λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Επίσης την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. 

Παράλληλα, αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του μετρό και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δεν θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα δρομολόγια των συρμών του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 9.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. ως «ένδειξη σεβασμού στα θύματα του δυστυχήματος στο Αδενδρο».

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση τις ώρες αυτές, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης και άλλων πτήσεων. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς αύριο, ας επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία. 48ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που σημαίνει ότι τα πλοία αυτές τις δύο ημέρες δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδράσουν στα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν και τα οποία μειώνουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Κείμενο – κάλεσμα για συγκέντρωση σε «όλους και όλες, για να μην περάσουν τα μέτρα», μεθαύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, το οποίο υπογράφουν 21 προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τις τέχνες και την επιστήμη, φιλοξενεί στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προκήρυξε 48ωρη απεργία για αύριο και μεθαύριο, ενώ αύριο απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Με τη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κάλεσμα σε όλους τους ενστόλους

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη, απευθύνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. «Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία, με τις οικογένειές τους, να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ενώ το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής καλεί τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κων. Τσουβάλα να πάρει θέση απέναντι «στην επιχειρούμενη οικονομική, βιοτική και κοινωνική υποβάθμιση» του αστυνομικού προσωπικού. Σήμερα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσουν το «παρών» στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών της Βουλής που συζητούν το συμπληρωματικό μνημόνιο, ενώ στις 2.30 μ.μ. θα συναντηθούν με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα» και αποκάλυψε ότι με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προσφύγει κατά της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή