Οι πανεπιστημιακοί συσπειρώνονται κατά της βίας

Οι πανεπιστημιακοί συσπειρώνονται κατά της βίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oχι στη βία και στην αυθαιρεσία στο Πανεπιστήμιο», τονίζουν πανεπιστημιακοί σε κείμενο στην προμετωπίδα του οποίου υπάρχει φωτογραφία όπου δεσπόζει η μαύρη σακούλα σκουπιδιών που μέλη φοιτητικής παράταξης αδειάζουν στο γραφείο αναπληρωτή πρύτανη του Παν. Αθηνών. «Εμείς, καθηγητές των πανεπιστημίων της χώρας, ζητάμε με την υπογραφή μας από τις πανεπιστημιακές αρχές και την κυβέρνηση να αποκαταστήσουν άμεσα το ακαδημαϊκό περιβάλλον στους πανεπιστημιακούς χώρους» λένε οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν διαδικτυακά το κείμενο, μετά και τα πρόσφατα βίαια γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (άγνωστος επιτέθηκε σε φοιτητή, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας λίγο μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος) και το Πάντειο. «Δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα και έρευνα σε καθεστώς ανασφάλειας και διαρκούς διακινδύνευσης των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων. Δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια η λαθρεμπορία, η διακίνηση ναρκωτικών, οι πυροβολισμοί, οι ληστείες, οι κλοπές, οι απειλές, οι επιθέσεις, η βία, οι καταστροφές, η αυθαιρεσία. Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της τώρα! Δεν θα συμβιβαστούμε με την παρακμή, τον φόβο και την αδράνεια», συνεχίζει το κείμενο.

Την πρωτοβουλία για το κείμενο πήραν 19 πανεπιστημιακοί: Λουκάς Βλάχος (ΑΠΘ), Βασίλης Βουτσάκης (ΕΚΠΑ), Πέτρος Καβάσαλης (Παν. Αιγαίου), Ορέστης Καλογήρου (ΑΠΘ), Σωκράτης Κάτσικας (Πειραιά), Βάσω Κιντή (ΕΚΠΑ), Γιώργος Μαυρωτάς (ΕΜΠ), Μαίρη Μιμίκου (ΕΜΠ), Αχιλλέας Μητσός (Αιγαίου), Γιώργος Παγουλάτος (ΟΠΑ), Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (ΕΚΠΑ), Κώστας Σοφούλης (Αιγαίου), Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος (ΕΚΠΑ), Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος (Πελοποννήσου), Πάνος Τσακλόγλου (ΟΠΑ), Σταύρος Τσακυράκης (ΕΚΠΑ), Γιάννης Χατζηγώγας (ΑΠΘ), Θεόδωρος Χατζηπαντελής (ΑΠΘ), Κίμων Χατζημπίρος (ΕΜΠ). Εως χθες το απόγευμα οι υπογραφές είχαν φθάσει τις 300, μεταξύ των οποίων οι Θάνος Βερέμης (ΕΚΠΑ), Αχιλλέας Γραβάνης (Κρήτης), Ιωακείμ Γρυσπολάκης (Πολυτεχνείο Κρήτης), Λεονί Δάλλα (ΕΚΠΑ), Αντώνης Καραμπατζός (ΕΚΠΑ), Μπάμπης Σαββάκης (Κρήτης), Αγγελος Συρίγος (Πάντειο), Αρις Χατζής (ΕΚΠΑ), Ελένη Χοντολίδου (ΑΠΘ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή