ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανό διαμαρτυρίας των Ειδικών Φρουρών στον Λυκαβηττό

Πανό διαμαρτυρίας των Ειδικών Φρουρών στον Λυκαβηττό

Πανό διαμαρτυρίας ανήρτησαν τα ξημερώματα στον Λυκαβηττό το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής και η Ομοσπονδία των Συνοριοφυλάκων στο πλαίσιο κινητοποίησης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη στη Βουλή.

«Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα;» είναι το σύνθημα που αναγράφεται στο πανό, ενώ σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για «επιδρομή της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση του Έλληνα ένστολου» και καλεί στην ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις πέντε στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Πανό διαμαρτυρίας των Ειδικών Φρουρών στον Λυκαβηττό-1

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η επιδρομή της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση του Έλληνα ένστολου, ψηφίζοντας ένα σχέδιο νόμου που υποβαθμίζει- διαχωρίζει και φτωχοποιεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Οι Ειδικοί Φρουροί και όσοι αστυνομικοί προέρχονται από αυτούς, από πρώτης γραμμής προσωπικό κατατάσσονται από την κυβέρνηση, τον Υπουργό και πολιτικό προϊστάμενο μας, σε Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας προσωπικό, στους τελευταίους δηλαδή και προτελευταίους του Σώματος.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων Συναδέλφων μας, που πρώτοι, προέταξαν τα στήθη τους και θυσίασαν τη ζωή τους, θα κυριαρχήσει η απογοήτευση σε αυτούς που αύριο θα κληθούν να θυσιαστούν για το αγαθό την έννομης τάξης και κοινωνικής ειρήνης.

Την Τετάρτη 17-05-2017 και ώρα 17:00 το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σας καλεί στην ένστολη διαμαρτυρία (προσυγκέντρωση στη συμβολή Ομήρου και Σταδίου) που θα για κατέλθουμε δυναμικά στην πλατεία Κολοκοτρώνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους υπόλοιπους Συναδέλφους μας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαμαρτυρία στο γραφείο του Γ. Χουλιαράκη

Αυτή την ώρα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) καθώς και εκπρόσωποι των Πυροσβεστών και των Λιμενικών βρίσκονται έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλώνοντας πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν μαζί του προκειμένου να συνομιλήσουν για μισθολογικά θέματα.