Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις εννέα το βράδυ της Πέμπτης έξω από τη Βουλή. Συγκεκριμένα ομάδα του ΕΠΑΜ προσπάθησε να προσεγγίσει τον προαύλιο χώρο της Βουλής όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν παρεισφρήσει στο μπλοκ αρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και ένα εκ των φυλακίων του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα, προσπαθώντας να απωθήσουν τη συγκεκριμένη ομάδα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)-1
Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)-2
Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή