ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη άσκηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη

Μεγάλη άσκηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής άσκηση δασοπυρόσβεσης με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2017», στην περιοχή του Διονύσου. Η άσκηση αφορούσε την αντιμετώπιση μεγάλης κλίμακας δασική πυρκαγιά και είχε στόχο την αξιολόγηση της ετοιμότητας του μηχανισμού εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Συμμετείχαν επίγειες δυνάμεις από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών, την 1η Ε.Μ.Α.Κ., την ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β καθώς και οι εθελοντικές ομάδες.

Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα μη στελεχωμένα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό της εστία της πυρκαγιάς, δύο αεροσκάφη Canadair CL-215 έκαναν ρίψεις νερού, ενώ ο εναέριος συντονισμός πραγματοποιήθηκε από το συντονιστικό ελικόπτερο ΒΚ – 117 του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της άσκησης είχε το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Καθιερώθηκε από πέρσι πριν την αντιπυρική περίοδο να γίνεται αυτή η άσκηση, να δούμε πως μπορούμε να συντονίσουμε καλύτερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται συνδυασμός των δυνατοτήτων που έχει το κράτος, των δυνατοτήτων που έχουν οι Δήμοι, η Περιφέρεια ό,τι υπάρχει στα χέρια μας.».