Διαβεβαίωση Σκουρλέτη προς συμβασιούχους για λύση

Διαβεβαίωση Σκουρλέτη προς συμβασιούχους για λύση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα βρεθεί λύση» διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης όσον αφορά στο θέμα των συμβασιούχων. Σχετικά με την τακτική της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις παρά τις επιταγές του Συντάγματος, έριξε την ευθύνη στους δημάρχους, οι οποίοι δήλωναν ότι «χρειάζονταν απαραίτητα το προσωπικό καθαριότητας».

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες ώστε να μπορεί να εκτιμήσει και τις συνέπειες. Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους συμβασιούχους ότι όσοι εργάστηκαν θα λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει τώρα την προσπάθεια μονιμοποίησής τους, σε σχέση με τη λύση της παράτασης των συμβάσεων. Ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα πραγματοποιήθηκε «με την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης μιας έκτακτης κατάστασης», καθώς, όπως συμπλήρωσε, οι δήμαρχοι χρειάζονταν αυτό το προσωπικό.

Πάντως η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει εξαγγείλει αποχή από κάθε εργασία σήμερα και αύριο Κυριακή και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν εκτός από το θέμα των συμβασιούχων και τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμους που προκύπτουν από την ψήφιση των μέτρων. Ακόμα οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην απόλυση εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οσον αφορά στη 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ο υπουργός Εσωτερικών στη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τόνισε ότι «πριν την υλοποίηση του μέτρου θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα για την επάρκεια των δομών και την εξασφάλιση του προσωπικού».

Στο μεταξύ εξαιτίας της αποχής – απεργίας των εργαζομένων, που ξεκινά από σήμερα, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Δήμος Αθηναίων παρακαλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης κατά το διάστημα αυτό να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή