Λέσβος: Επίσκεψη της Ελβετίδας υπουργού Δικαιοσύνης στη Μυτιλήνη

Λέσβος: Επίσκεψη της Ελβετίδας υπουργού Δικαιοσύνης στη Μυτιλήνη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα η Ελβετίδα υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Χανς-Ρούντολφ Χόντελ, και συνεργάτες της.

 

Κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο η Ελβετίδα υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «η γενικότερη κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με πέρυσι».

 

Η Ελβετίδα υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπε, την βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του τουρισμού στη Λέσβο και για τους τρόπους με τους οποίους η Ελβετία μπορεί να στηρίξει τον τόπο. «Μπορεί να μην ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως να είστε σίγουρος ότι στις Βρυξέλλες δίνουμε μάχη για να υιοθετηθούν οι απόψεις σας και να στηριχθεί στην πράξη η Λέσβος. Επιβάλλεται να λάβετε άμεσα την απαραίτητη οικονομική στήριξη, ώστε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες που υπάρχουν», τόνισε η κ. Σομαρούγκα.

 

Επίσης, κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο η κ. Σομαρούγκα επισκέφθηκε το Κέντρο υποδοχής και πιστοποίησης προσφύγων στη Μόρια και το δημοτικό καταυλισμό στον καρά Τεπέ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Ελβετική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τους «Γιατρούς του Κόσμου» προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή