ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη «Μπλε Φάλαινα»

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη «Μπλε Φάλαινα»

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλέ Φάλαινα» που έχει λάβει διαστάσεις και στη χώρα μας, καθώς ωθούνται ανήλικα παιδιά σε επικίνδυνους αυτοτραυματισμούς που μπορεί να τους κοστίσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Δημητρίου, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων  όλης της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Επίσης,  παρήγγειλε τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο.

Πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή  της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ενώ θα σχηματιστούν και σχετικές δικογραφίες.