Εστειλαν σφαίρες στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ

Εστειλαν σφαίρες στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάκελος με σφαίρες και παραλήπτη τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή εντοπίστηκε χθες από τα ΕΛΤΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 μ.μ. στο υποκατάστημα του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Ποσειδώνος 40. Υπάλληλος του ταχυδρομείου εντόπισε το ύποπτο δέμα και αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Στο σημείο πήγε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Ελεγξαν τον φάκελο και διαπίστωσαν ότι περιείχε τρεις σφαίρες και μια επιστολή. Στον φάκελο δεν ήταν γραμμένα τα στοιχεία του αποστολέα, ενώ παραλήπτης ήταν ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Ο φάκελος και το περιεχόμενό του στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε, όπως ήταν φυσικό, ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής. Αρχικά, στη διαχείριση του περιστατικού ενεπλάκη η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε η προανάκριση να ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατά πληροφορίες, η επιστολή που βρέθηκε μέσα στον φάκελο ήταν πέντε σειρές με απειλητικό για τον κ. Πιτσιλή περιεχόμενο. Πηγή με γνώση του θέματος διευκρίνισε στην «Κ» ότι το κείμενο ήταν ανυπόγραφο και περιείχε αναφορές σε προσφυγή στο ΣτΕ. Ερευνάται εάν το μήνυμα αφορά προσφυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το επιχείρημα ότι η σύσταση της ΑΑΔΕ είναι παράνομη και αντισυνταγματική ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Το περιεχόμενο της επιστολής επρόκειτο να τεθεί χθες το βράδυ υπόψη του κ. Πιτσιλή.

Αποδέκτες φακέλων με σφαίρες έχουν γίνει στο παρελθόν ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και άλλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή