Επικρίσεις κατά ν/σ για διευθυντές σχολείων

Επικρίσεις κατά ν/σ για διευθυντές σχολείων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονη κριτική από την αντιπολίτευση και ενστάσεις από τους εκπροσώπους των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ άρχισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, την επαγγελματική εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση, καθώς και με ρυθμίσεις αναφορικά με την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση «επείγον» και αυτό σημαίνει πως σήμερα το απόγευμα ψηφίζεται επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου αύριο να εισαχθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα, «καθώς δεν αντιμετωπίζει συνολικά, εντός ενός συνεκτικού πλαισίου, την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης», σημείωσε εκ μέρους της Ν.Δ. η κ. Νίκη Κεραμέως, για να συνεχίσει ότι «δεν γίνεται καμία αναφορά στην αξιολόγηση, ως παράγοντα επιλογής, ενώ παράλληλα μειώνεται η βαρύτητα των επιστημονικών προσόντων επί του συνόλου των μορίων». Υπό αυτό το πρίσμα και αφού εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις για κάποιες από τις ρυθμίσεις που αφορούν το τέμενος, ανέφερε πως καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Επικριτικός εμφανίστηκε από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο κ. Δ. Κωνσταντόπουλος και υπέβαλε προτάσεις. Αρνητικός, κυρίως εξαιτίας του τεμένους, εμφανίστηκε ο Α. Γρέγος (Χ.Α.), απολύτως επικριτικός ο Ι. Δελής (ΚΚΕ) για τη συνολική κυβερνητική πολιτική και στον χώρο της εκπαίδευσης. Για άλλο ένα νομοσχέδιο «που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά τακτοποιήσεις ημετέρων» έκανε λόγο ο κ. Γρ. Ψαριανός (Ποτάμι).

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου απέρριψε την κριτική υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή