Και επίσημα ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ

Και επίσημα ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλούσια σε γεγονότα και αποφάσεις σε δικαστικό και θεσμικό επίπεδο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ήταν η χθεσινή ημέρα. Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση επιστροφής τριών βαθμών στον Ηρακλή λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ποδοσφαιριστή Πουρτουλίδη, έπειτα από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του συνεταιρισμού, η οποία απεφάνθη ότι δεν έχει γίνει «νόμιμη» εξόφληση του ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Ο ποδοσφαιριστής, πάντως, με υπόμνημα προς τη Σούπερ Λίγκα βεβαίωσε ότι έχει εξοφληθεί πλήρως και δεν ζητεί την επιβολή ποινής στον Ηρακλή, ενώ η ΠΑΕ Ηρακλής υποστήριξε ότι δεν είναι αρμόδιο το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να λάβει μια τέτοια απόφαση και επιφυλάχθηκε να την προσβάλει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Με βάση αυτήν την απόφαση ο Ηρακλής ισοβαθμεί με τον Λεβαδειακό και υποβιβάζεται στη Φούτμπολ Λιγκ, αφού η ομάδα της Βοιωτίας υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Υπέρ της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Ηρακλή ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης, Κασσιόπη, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Ηρακλής και Ατρόμητος, «λευκό» ψήφισαν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναιτωλικός και η ΕΠΟ, ενώ απούσες ήταν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πλατανιάς και Βέροια.

• Χθες συζητήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο υπεύθυνος δίωξης πειθαρχικών αδικημάτων, Κ. Σιμιτζόγλου, κατά του Ολυμπιακού, για «βία» σε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά κατά των μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Οι συνήγοροι του Ολυμπιακού αμφισβήτησαν τις δέκα καταθέσεις ποδοσφαιριστών της κρητικής ομάδας, που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα βιαιοπραγίας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, και αντιπαρέβαλε 19 καταθέσεις ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής της ομάδας, που όπως υποστηρίχθηκε «διαψεύδουν τις παραβάσεις που αποδίδονται στον Ολυμπιακό».

Πρόσθετη παρέμβαση έκανε ο ΠΑΟΚ. «Εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους να λένε ότι χτυπήθηκαν ή είδαν να χτυπάνε άλλους. Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

• Σήμερα συζητείται στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση των επεισοδίων στον τελικό Κυπέλλου. Πρόσθετη παρέμβαση έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ζητεί την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

• Χθες η αστυνομία συνέλαβε το άτομο που πέταξε το κουτί μπίρας, το οποίο χτύπησε τον Ιβιτς στο κεφάλι, κατά τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟ – ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή