Νέα ερώτηση βουλευτών για τις αιχμές Γεωργιάδου

Νέα ερώτηση βουλευτών για τις αιχμές Γεωργιάδου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί η απομάκρυνση της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου, αλλά και οι σοβαρές αιχμές της ίδιας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη, σχετικά με παρεμβάσεις στο ελεγκτικό έργο της υπηρεσίας.

Μετά την ερώτηση στη Βουλή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη για το εάν ο αντικαταστάτης της πρώην επιθεωρήτριας έχει τα τυπικά κατά τον νόμο προσόντα, χθες πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν με τη σειρά τους ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα τις καταγγελίες της κ. Γεωργιάδου. Οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Ανδρέας Λοβέρδος και Κώστας Μπαργιώτας επικαλούνται την επιστολή της κ. Γεωργιάδου, στην οποία κατηγορεί τον κ. Πολάκη για «κομματικό νεποτισμό», και την κ. Γεροβασίλη για προστασία γιατρών της Αρτας με διαπιστωμένες από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ παραβάσεις. Οι βουλευτές εστιάζουν μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες της κ. Γεωργιάδου για τη μη παύση από τις αρμοδιότητές του ελεγκτή γιατρού ΕΟΠΥΥ που βρέθηκε να διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο, καθώς και για τη μη διερεύνηση ενδεχόμενης εμπλοκής υπαλλήλου του Οργανισμού σε απάτη. Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ερωτούν εάν «υφίστανται η κάθε μία ξεχωριστά οι καταγγελίες». Επιπλέον, θέτουν και ζήτημα «αμφισβήτησης» της νομιμότητας των πράξεων του νέου γενικού επιθεωρητή, εφόσον αποδειχθεί ότι ο διορισμός του έγινε παρά την κείμενη νομοθεσία, εάν όντως δεν πληροί τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Να πάρει άμεσα θέση στις καταγγελίες της κ. Γεωργιάδου, κατά των δύο υπουργών, καλεί το υπουργείο Υγείας ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η επιστολή της πρώην επιθεωρήτριας αφήνει «πολλά ερωτήματα που ρίχνουν βαριά σκιά στον κ. Πολάκη και την κ. Γεροβασίλη» και τονίζει: «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα σημαίνει ότι καλύπτει το συγκεκριμένο ζήτημα. Περιμένουμε τις απαντήσεις, γιατί σε θέματα ηθικής τάξης δεν χωρούν μισόλογα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή