«Ελληνικό Πανόραμα» στην καρδιά των ΗΠΑ

«Ελληνικό Πανόραμα» στην καρδιά των ΗΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα τουριστική έκθεση στις ΗΠΑ έφερε ένα «Ελληνικό Πανόραμα» στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central. Το Greek Panorama διοργανώθηκε το διήμερο 12-13 Μαΐου από την εταιρεία Hellas North American Events, με τη συμμετοχή 44 εκθετών από την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο αμερικανικό κοινό αλλά και σε πιθανούς συνεργάτες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, Λεωνίδα Μπαμπάνη, αν στοχεύει κανείς σε υψηλής οικονομικής επιφάνειας Αμερικανούς τουρίστες θα τους βρει «στην καρδιά του Μανχάταν, όπου εργάζονται». Από τον σταθμό Grand Central περνούν καθημερινά 750.000 ταξιδιώτες, και αρκετοί από αυτούς σταμάτησαν στην αίθουσα Vanderbilt, όπου στήθηκε η έκθεση, για να πάρουν ιδέες για τις διακοπές τους, να μιλήσουν με τους συμμετέχοντες ή και να δοκιμάσουν ένα ποτήρι ελληνικό κρασί και ένα μεζέ υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής.

380 διμερείς συναντήσεις

Στο Greek Panorama συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού, ο ΕΟΤ, αλλά και αρκετές περιφέρειες και δήμοι της χώρας που παίρνουν την προώθηση του τουρισμού στα χέρια τους, καθώς και πρωτότυπες αθλητικές δράσεις όπως το Navarino Challenge. Η διοργάνωση προέβλεπε επίσης επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ελλήνων εκθετών με ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους πιθανούς πελάτες στις ΗΠΑ, με την εταιρεία διοργάνωσης να υπολογίζει ότι πραγματοποιήθηκαν 380 διμερείς συναντήσεις.

H «K» συμμετείχε με τις αγγλόφωνες εκδόσεις του Greece Is, οι οποίες προσφέρουν μια πολύπλευρη εικόνα της χώρας στους ξένους επισκέπτες, παρουσιάζοντας από τα ελληνικά νησιά και κρασιά μέχρι πιο αφηρημένες αλλά συνυφασμένες με την Ελλάδα ιδέες όπως η Δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της FedHATTA και του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, την έκθεση επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, αλλά και διάσημοι Ελληνοαμερικανοί, όπως η χρυσή ολυμπιονίκης στην πάλη γυναικών Ελεν Μαρούλις και ο υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή