Οι νέοι μιλούν για τον πολιτισμό και την οικονομία

Οι νέοι μιλούν για τον πολιτισμό και την οικονομία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία εποχή που η Ελλάδα αναζητεί φυγή προς τα εμπρός μέσω ενός νέου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, ένα από τα ισχυρά … brand της Ελλάδας, ο πολιτισμός της, θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήριο δύναμη. Το θέμα αυτό – «Πολιτισμός και Οικονομία» – κλήθηκαν να αναπτύξουν οι φοιτητές που μετείχαν στον φετινό 23ο διαγωνισμό του ομίλου economia.

Το πρώτο βραβείο (μία υποτροφία ΜΒΑ Full – Time στο ΟΠΑ αξίας 6.500 ευρώ) κέρδισε η Δήμητρα Γεωργιοπούλου, το δεύτερο (υποτροφία σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα management της εεδε) ο Βασίλης Νικηφόρος, και το τρίτο (έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας ενδεικτικής αξίας 500 ευρώ από την Info Quest Technologies) η Ελίνα Μαυρομμάτη .

Το τέταρτο και πέμπτο βραβείο (χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ από την Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το καθένα) πήραν ο Παναγιώτης Πατεράκης Παναγιώτης και ο Δημήτρης Πάριος – Σαββανής Δημήτρης. Επίσης, οι νικητές των ατομικών εργασιών κερδίζουν ετήσια ηλεκτρονική συνδρομή στο περιοδικό «Επιχείρηση», και οι νικητές των ομαδικών εργασιών κερδίζουν ετήσια ηλεκτρονική συνδρομή στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Στην τελετή βράβευσης των φοιτητών, τα μέλη επιτροπής αξιολόγησης των εργασιών τόνισαν μεταξύ άλλων ότι το στοιχείο που κατάφερε να αναδείξει τις εργασίες των νικητών ήταν η σύνθεση που επιχείρησαν σε ένα πλαίσιο διεπιστημονικότητας. Ενδεικτικά, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Αντώνης Παπαγιαννίδης, εστίασε στην ευκαιρία που δίνει ο διαγωνισμός στους φοιτητές να ξεφύγουν από το στενό ακαδημαϊκό πλαίσιο μέσα από την ενασχόληση με θέματα που αφορούν την πραγματική οικονομία, ενώ ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του «Διαζώματος», μίλησε για την οικονομική λειτουργία του πολιτισμού και την σημασία οι νέοι να δώσουν την δική τους οπτική σε αυτή.

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Βοβολίνη, διευθύντρια-εκδότρια του Ομίλου, τόνισε ότι στην σύγχρονη εποχή τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τους νέους ανθρώπους. Πάνω σε αυτό βέβαια, ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ανέφερε πως η ευκολία παλαιότερων εποχών αποτελεί πρωταρχική αιτία για την σύγχρονη κρίση, εκτιμώντας ότι η κρίση είναι διδακτική και θα οδηγήσει στην ωρίμανση της κοινωνίας, κάτι που διαφαίνεται και από τις εργασίες των διαγωνιζομένων. Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΙΟΒΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή