Καμίνης: Εγκληματική οργάνωση με δομή η Χ.Α.

Καμίνης: Εγκληματική οργάνωση με δομή η Χ.Α.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ιδεολογία βίας και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αναλυτικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ως ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη για τα θύματα των επιθέσεων μελών και στελεχών του εν λόγω κόμματος.

Ο κ. Καμίνης, που είχε από νωρίς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις της Χ.Α. και είχε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες εις βάρος της, δεχόμενος και αυτός την επίθεση μελών και στελεχών της, έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με δομή, ιεραρχία και συγκροτημένα τάγματα εφόδου. Στην κατάθεσή του μίλησε ευθέως για ομολογία ηθικής αυτουργίας στην έκνομη δράση των χρυσαυγιτών που δικάζονται από τον επικεφαλής του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο, όταν ο ίδιος ανέλαβε σε συνέντευξη την πολιτική ευθύνη για τις δράσεις αυτές. «Αν ήταν στο χέρι της Χ.Α., θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο», είπε ο δήμαρχος προκειμένου να δώσει το στίγμα της ιδεολογίας του κόμματος, την οποία πολλές φορές χαρακτήρισε «ναζιστική», «φασιστική». «Δεν έχω δει, εξάλλου, ποτέ την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας, όπως αυτή εις βάρος μου. Οχι μόνον δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει. Υστερα από τα επεισόδια που σας περιγράφω, ο γραμματέας της Ν. Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του μου μήνυσε να προσέχω παρά πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους να μου επιτεθούν».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στη δράση του ως δημάρχου για περιορισμό της Χ.Α. με την απαγόρευση παροχής συσσιτίου το 2013 στο Σύνταγμα και σε επεισόδιο εις βάρος του από στελέχη της Χ.Α. το οποίο, όπως είπε, «ήταν σε γνώση της ηγεσίας της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή