ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει ευρήματα από τις ανασκαφές του Σλήμαν στη Τροία (ΦΩΤΟ)

Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει ευρήματα από τις ανασκαφές του Σλήμαν στη Τροία (ΦΩΤΟ)

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από 14 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «την Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν».

Πρόκειται για πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» αναδύθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Στις 9 και 11 Ιουνίου και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου.

 Άποψη του λόφου Hissarlik στην Τρωάδα: 

Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει ευρήματα από τις ανασκαφές του Σλήμαν στη Τροία (ΦΩΤΟ)-1

Η Σοφία Σλήμαν με κοσμήματα από τον «θησαυρό του Πριάμου»: 

Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει ευρήματα από τις ανασκαφές του Σλήμαν στη Τροία (ΦΩΤΟ)-2

Ο πολυτελής τόμος του Ερρίκου Σλήμαν για τις ανασκαφές της Τροίας, άλλες  εκδόσεις και αντίγραφα αρχαιοτήτων του 19ου αι., σε μία από τις προθήκες που σχεδιάστηκαν για την πρώτη έκθεση των Προϊστορικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου: 

Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει ευρήματα από τις ανασκαφές του Σλήμαν στη Τροία (ΦΩΤΟ)-3

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82, τηλ. 213214 4889

(Φωτό εξωφύλλου:  Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν στην Τροία)