Κατάθεση Παπαδήμου που επιβεβαιώνει τα ευρήματα ΕΛ.ΑΣ.

Κατάθεση Παπαδήμου που επιβεβαιώνει τα ευρήματα ΕΛ.ΑΣ.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής για την εναντίον του επίθεση με φάκελο-βόμβα έδωσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, και κατέγραψε επισήμως τη μαρτυρία του για όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε στους ερευνητές της αστυνομίας όσα έχει ήδη αποκαλύψει η προανάκριση της Αντιτρομοκρατικής για την εναντίον του επίθεση. Κατέθεσε, δηλαδή, ότι ο φάκελος πυροδοτήθηκε ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από το γραφείο που διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος προς το σπίτι του. Είπε ακόμη ότι την αλληλογραφία που έφτανε στην οικία του στο Ψυχικό παραλάμβανε αστυνομικός της προσωπικής του φρουράς και τη μετέφερε για έλεγχο στα μηχανήματα ακτίνων Χ της Βουλής.

Η ίδια διαδικασία εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του φακέλου-βόμβα, που τελικά εξερράγη στα χέρια του, όπως πρώτος είχε πει στην επίσημη κατάθεσή του ο ένας από τους αστυνομικούς της προσωπικής φρουράς του κ. Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, είχε διευκρινίσει ότι το πρωί της Πέμπτης είχε μεταφέρει την αλληλογραφία από το σπίτι στη Βουλή για έλεγχο, δίχως ο χειριστής του μηχανήματος X-Ray να διαπιστώσει κάτι ύποπτο. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προσέθεσε περισσότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του εικονικού αποστολέα. Φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν ότι δεν θυμάται το ονοματεπώνυμο που αναγραφόταν εξωτερικά του φακέλου, παρά μόνον ότι η δηλωθείσα διεύθυνση ήταν στο Κολωνάκι. Στο ίδιο συμπέρασμα είχαν καταλήξει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη μερική ανασύνθεση του φακέλου που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, ανοικτό παραμένει το θέμα πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών που υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής και είχαν την ευθύνη ελέγχου της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις. Χθες, εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε σε συνέντευξή του: «Δεν περιμένουμε πότε θα τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ήδη αρχίζουμε και διαμορφώνουμε εικόνα και ήδη παίρνουμε μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή